Cool by Victoria

TOP termékek

Szállítási lehetőségek: GLS házhozszállítás, GLS csomagpont, Foxpost, Packeta, Személyes átvétel

Biztonsági autósülések, ülésmagasítók

Gyerekülés vásárlás szempontjai:

A gyereküléseket a gyerek súlya alapján csoportokba sorolják. Döntő fontosságú minden esetben a gyerek súlya, nem pedig a magassága és az életkora!

0 csoport (0-10 kg) és 0+ csoport (0-13 kg): Babahordozó. Mindig menetiránynak háttal kötjük be. A kisgyerekek ezekben az ülésekben nagyon nagy biztonságban vannak, ezért ezeket az üléseket csak akkor cseréljük, ha a gyermek feje már a hordozó tetején túl ér.

I csoport (9-18kg): Ebben a kategóriában 2 fajta gyerekülést különböztetünk meg. Az egyik 5 pontos biztonsági övvel rögzíti a gyereket, míg a másik a gépjármű saját biztonsági övével egy védőpajzson keresztül. A védőpajzsos ülés előnye, hogy egy frontális ütközés esetén a gyerek valamivel kevesebb terhelést kap. Viszont az 5 pontos biztonsági övvel ellátott modellek esetén a gyerekek kényelmesebben alszanak, és kevésbé izzadnak. Néhány gyerekülést még menetiránynak háttal is be lehet kötni. Ez esetben a bekötés drágább, viszont pl. egy frontális ütközés esetén valamivel kevesebb károsodás érheti a gyermeket. Fontos: az 5 pontos biztonsági övek esetén az övet mindig meglehetősen feszesre kell húzni, ez akadályozza meg, hogy csúcsterhelés léphessen fel. Az ülést is a legfeszesebb módon kössük be a gépjárműbe!

II csoport (25 kg-ig) és III csoport (36 kg-ig): Majdnem minden esetben a gépjármű hárompontos biztonsági övét használjuk a bekötésnél. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy ez is feszes legyen, és az övfeszítő-automata megfelelően működjön. 

Fontos tippek gyermekülés vásárlás előtt:

Mielőtt gyerekülést választunk, tájékozódjunk. Ebben segítségünkre vannak a gyerekülés-tesztek 

Mikor cseréljünk nagyobb gyerekülésre?
Kisgyerekek esetében mindenképpen fontos, hogy a fejet jól támassza meg a gyerekülés. Ha már nem teljesíti ezt a kritériumot, akkor cseréljünk nagyobb gyerekülésre. De mindenképpen vegyük figyelembe a gyerek súlyát.


Törvényi előírások – mikor lehet gyerekülés nélkül utazni az autóban? Ha a gyermek még nincs 12 éves, de a testmagassága már meghaladja a 150 cm-t, akkor neki már semmilyen biztonsági autósülésre nincs szüksége, elegendő a gépjármű hárompontos biztonsági öve.

Vásárlóink körében kedvelt márkák kedvező ár-érték arányban a Nania és Lionelo gyerekülések.