Cool by Victoria

TOP termékek

Szállítási lehetőségek: GLS házhozszállítás, GLS csomagpont, Foxpost, Packeta, Személyes átvétel

Babaetetés

A baba etetése fontos és kiemelkedő terület a gyermek fejlődésében. A szoptatáshoz, illetve tápszeres etetéshez szükséges eszközöktől kezdve az iskoláskorban szívesen használt mesefigurás termékekig vásárlóink számos olyan felszerelést megtalálnak nálunk, melyek egyszerűbbé és örömtelivé teszik az étkezést. A korai élmények megalapozzák a kialakuló étkezési szokásokat a gyermek számára, a kedves mesekarakterek pedig elősegítik, hogy az étkezés mindig vidám hangulatban teljen. Ehhez többek között a MAM, CAM, Tommee Tippee és Lansinoh minőségi termékei és a Disney és Nickelodeon meseszereplői nyújtanak segítséget.

Babaetetés kellékei:

 

A szoptatáshoz leginkább semmit nem kell vásárolni, azonban van néhány olyan eszköz, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat. A babaetetés azt első pár hónapban még nem aktuális, ám 1-2 holmival érdemes lehet előre készülni. Nagyon sok márkájú és típusú babaetetéshez szükséges étkezési eszköz van, ezekből sorolunk fel néhány fontosabb csoportot:

Etetőszék:

Hagyományos fa vagy műanyag. A baba remekül tud nézelődni belőle, mert magasan van és mindent lát.

Cumisüveg:

Amíg szoptatsz, addig nem kell, kivéve, ha néha lefejt tejet kap a baba. Amikor már kanalas ételt eszik, adhatsz neki szelepes itatóból vagy pohárból is inni, 5-6 hónaposan már simán megtanulják.

Cumi:

Van aki vesz, van aki nem. Sok baba nagy ívben kiköpi, van amelyiket meg máshogy nem lehet elhallgattatni. Kezdetben nem ajánlják a használatát, mert rontja a szopótechnikát. De vannak olyan babák, akik egész nap csak szopnának, náluk beválik. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon rászokjon, akkor például csak alváshoz kapja meg, vagy csak akkor, amikor pl. a foga jön, így biztosan nem okoz gondokat később a beszédfejlődésnél, vagy a fogak növésénél.

Kiskanál:

Ha műanyag kanállal etetünk, figyeljünk a műanyag minőségére, nehogy szétharapja a baba.

Mellszívó:
Ha gyakran fejsz, pl. mert néha más vigyáz a babára, mindenképp érdemes beszerezni. A kézi mellszívókkal leginkább akkor tudsz fejni, ha tényleg sok a tejed, a fejés általában lassab. A gépi mellszívók hatékonyabbak. 

Mérleg:

Elvileg nem kell minden evés után méricskélni a babát, de az izgulósabb anyukákat megnyugtatja, ha számokban is mérhető a hízás. Hetenként midenképp érdemes megmérni a baba súlygyarapodását.

Melltartóbetét:

Van eldobható vagy mosható is. 

Szoptatós párna:

Sok mindenre lehet használni, például amikor már nagy a pocak az alvást kényelmesebbé teszi, felpolcolni a lábad, ha vizesedik, és a szoptatáshoz is jó, ha ülve kényelmesebb. 

Anyatejgyűjtő zacskó:

Egy tizes csomagot mindenképpen vegyél meg előre, mert az elején még biztosan lesz fölös tejed, és ebben le tudod majd fagyasztani.

Itató, csőrös pohár:

Kezdetben a gyógyszert, kanalas orvosságot, esetleg azt a néhány csepp vizet kánikulában, kiskanálban is tudod adni, vagy sima kávéspohárból. Amikor már elkezd enni a baba, akkor érdemes cumisüveg helyett megtanítani, hogyan igyon az itatópohárból, így hamarabb tud majd rendes pohárból is inni, és a fogai sem romlanak a cumisüvegtől.